+
Nyproduktion i Kåge. Foto: Patrick Degerman
 • Fler bostäder i Skellefteå

  PUBLICERAD 2019-05-10 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-10 15:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Skebo planerar för uppförandet av 52 nya lägenheter i Kåge, i Skellefteå. Projektet beräknas vara färdigställd till början av 2021.

  För att ge plats åt de nya bostäderna kommer den befintliga fastigheten Kvarnbacken att rivas. Fastigheten ägs av Skebo och omfattar tre hus med 26 lägenheter. I nuläget finns två ordinarie hyresgäster kvar samt två lägenheter som Migrationsverket hyr. Rivningen startar i vinter.

  – Vi har vinnlagt oss om att ha en god dialog med befintliga hyresgäster. Evakueringen av hyresgästerna är påbörjad sedan flera år tillbaka. Vi ser lösningar för de kvarvarande hyresgästerna att hitta alternativa boenden före årsskiftet, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

  Nybyggnationen sker inom befintlig detaljplan och kräver därmed endast nytt bygglov. De nya lägenheterna fördelas i sju radhus med två våningsplan.

  – Vi bedömer att det är en strategiskt riktig satsning. Det finns stor potential i Kåge, inte minst med tanke på den korta restiden till stan och den geografiska närheten till Northvolts batterifabrik, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived