+
Bild: Brinova
 • Fler bostäder i Oxie

  PUBLICERAD 2019-05-23 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-23 15:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Brinova förvärvar fastigheten Oxievång 7 i centrala Oxie av Malmö stad. Affären omfattar totalt 4 475 kvadratmeter BTA och gällande detaljplan ger bolaget möjlighet att bygga 50 nya bostäder. Köpeskillingen uppgår till cirka 10 miljoner kronor.

  – Den här försäljningen skapar möjligheter för Oxie att fortsätta växa genom tillkomsten av fler bostäder i ett attraktivt läge. Jag tycker det är mycket positivt att bostadssektorn är så genuint engagerade i Oxie och bidrar till en positiv utveckling i orten, säger Håkan Linné (L), vice ordförande i tekniska nämnden.

  Planen är att uppföra en byggnad, med två enheter om tre respektive fem våningar. Den förvärvade fastigheten ligger i anslutning till Brinovas befintliga fastigheter.

  – Vi är glada att vi får möjlighet att fortsätta utveckla Oxie centrum med fler hyresbostäder utifrån den stora efterfrågan som finns i området. Vi är också nöjda med det goda samarbetet med Malmö stad som möjliggjort att vi kan genomföra detta projekt, säger Per Johansson, vd på Brinova.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived