+
 • Drar sig ur Uppsala-projekt

  PUBLICERAD 2019-05-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-05-16 07:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  Rosendal Fastigheter drar sig ur bygget av kvarteret i vid Rosendals torg i den framväxande Uppsala-stadsdelen. Totalt skulle 470 bostäder byggas. Detta skriver Upsala Nya Tidning.

  Nyligen sa bolaget upp flera anställda, och det står nu klar att man inte kommer att fullfölja projektet som man varit involverade i sedan 2015. Man har haft ett optionsavtal om markanvisning med kommunen.

  – Byggstart skulle ha varit i höst och vi hade en konstellation klar med såväl finansiär som entreprenör, men kommunen har helt enkelt valt att tänka i andra banor, säger bolagets vd Henrik Svanqvist till UNT.

  Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör i staden, säger till tidningen att knäckfrågan varit bygget av en multihall. Enligt kommunen måste den byggas enligt lagen om offentlig upphandling. Enligt UNT har det tidigare varit aktuellt att Rosendal Fastigheter skulle slippa den processen och driva hallen privat, men med kommunen som långsiktig hyresgäst.

  Efter att ha utrett saken har kommunen enligt Norrbom valt att följa LOU.

  Projektet ska inte läggas ned enligt Norrbom, utan nu är det upp till andra bolag att visa intresse. Förhoppningen är att projektet ska stå klart 2021.

  Kommunen kommer under hösten nu att gå ut med ett anbudsförfarande enligt LOU.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived