+
 • Drar sig ur Uppsala-projekt

  PUBLICERAD 2019-05-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-05-16 07:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  Rosendal Fastigheter drar sig ur bygget av kvarteret i vid Rosendals torg i den framväxande Uppsala-stadsdelen. Totalt skulle 470 bostäder byggas. Detta skriver Upsala Nya Tidning.

  Nyligen sa bolaget upp flera anställda, och det står nu klar att man inte kommer att fullfölja projektet som man varit involverade i sedan 2015. Man har haft ett optionsavtal om markanvisning med kommunen.

  – Byggstart skulle ha varit i höst och vi hade en konstellation klar med såväl finansiär som entreprenör, men kommunen har helt enkelt valt att tänka i andra banor, säger bolagets vd Henrik Svanqvist till UNT.

  Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör i staden, säger till tidningen att knäckfrågan varit bygget av en multihall. Enligt kommunen måste den byggas enligt lagen om offentlig upphandling. Enligt UNT har det tidigare varit aktuellt att Rosendal Fastigheter skulle slippa den processen och driva hallen privat, men med kommunen som långsiktig hyresgäst.

  Efter att ha utrett saken har kommunen enligt Norrbom valt att följa LOU.

  Projektet ska inte läggas ned enligt Norrbom, utan nu är det upp till andra bolag att visa intresse. Förhoppningen är att projektet ska stå klart 2021.

  Kommunen kommer under hösten nu att gå ut med ett anbudsförfarande enligt LOU.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived