+
Illustration: EttElva Arkitekter.
 • BTH Bostad får markanvisning i Solvallastaden

  PUBLICERAD 2019-05-10 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-10 15:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  BTH Bostad har som ett av åtta bolag tilldelats en markanvisning i Södra Solvallastaden, i Stockholm. Bolaget får nu möjligheten att utveckla ett kvarter med totalt 60 bostadsrätter i området.

  – För att möjliggöra byggnation krävs att en ny detaljplan tas fram och detta arbete påbörjas nu och pågår i ca 3 år. Det geografiska läget är utmärkt med närheten till Bromma och centrala Sundbyberg och kommer bli ännu bättre när Tvärbanans Kistagren färdigställs, säger Martin Calmtorp på BTH Bostad.

  Solvallastaden kommer i framtiden omfatta mellan 2000 – 2200 bostäder. Utöver bostäderna planeras det även för skolor, kommersiella lokaler och ett hotell. I nuläget består området huvudsakligen av parkeringsytor som fram tills nyligen ägdes av Stockholms travsällskap och Stockholms stad. I höstas förvärvade Balder en stor del mark i området av Travsällskapet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived