+
Illustration: EttElva Arkitekter.
 • BTH Bostad får markanvisning i Solvallastaden

  PUBLICERAD 2019-05-10 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-10 15:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  BTH Bostad har som ett av åtta bolag tilldelats en markanvisning i Södra Solvallastaden, i Stockholm. Bolaget får nu möjligheten att utveckla ett kvarter med totalt 60 bostadsrätter i området.

  – För att möjliggöra byggnation krävs att en ny detaljplan tas fram och detta arbete påbörjas nu och pågår i ca 3 år. Det geografiska läget är utmärkt med närheten till Bromma och centrala Sundbyberg och kommer bli ännu bättre när Tvärbanans Kistagren färdigställs, säger Martin Calmtorp på BTH Bostad.

  Solvallastaden kommer i framtiden omfatta mellan 2000 – 2200 bostäder. Utöver bostäderna planeras det även för skolor, kommersiella lokaler och ett hotell. I nuläget består området huvudsakligen av parkeringsytor som fram tills nyligen ägdes av Stockholms travsällskap och Stockholms stad. I höstas förvärvade Balder en stor del mark i området av Travsällskapet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived