+
Åsa Henninge. Foto: Wästbygg.
 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  PUBLICERAD 2019-05-21 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-21 22:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

  – Jag ser fram emot att, tillsammans med kunder, medarbetare och samarbetspartners, hitta affärskreativa, hållbara och innovativa sätt att utveckla Akademiska Hus fastighetsportfölj och skapa värden såväl för bolaget som för kunderna och för Sverige som kunskapsnation, säger Åsa Henninge.

  I sin nya roll får Åsa ansvar för område Syd, som omfattar Göteborg, Borås, Karlstad, Skövde, Lund, Malmö, Alnarp och Kristianstad. En stor del av uppdraget är att leda och driva företagets campus- och affärsutveckling på dessa universitets- och högskoleorter.

  – Marknadsområde Syd befinner sig i en stark utvecklingsfas där vi tillsammans med våra kunder skapar nya miljöer för utbildning, forskning och innovation som stärker lärosätenas attraktionskraft. Med sin gedigna erfarenhet i fastighetsbranschen är Åsa helt rätt person att driva det arbetet framåt, säger Kerstin Lindberg Göransson, vd på Akademiska Hus.

  Åsa efterträder Birgitta van Dalen som går vidare inom bolaget. Hon tillträder sin nya tjänst den 15 augusti.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived