+
Bild: Riksbanken
 • Ankarhagen förvärvar nio fastigheter i Karlstad

  PUBLICERAD 2019-05-23 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-23 15:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ankarhagen har under det första kvartalet förvärvat totalt nio fastigheter i Karlstad. I samma veva har bolaget även avyttrat en fastighet i södra Stockholm.

  Bolaget har köpt åtta industrifastigheter av den norska fonden Captiva. Samtliga är belägna på Örsholmen och Lamberget i Karlstad. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 22 500 kvadratmeter med Postnord som största enskilda hyresgäst.

  Vidare förvärvade Ankarhagen industrifastigheten Brisn 5 av Wärmlands Motor. Även den fastigheten är belägen på Örsholmen. Den totala uthyrningsbara ytan landar på cirka 3 800 kvadratmeter där Yrkesakademin är största hyresgäst.

  Till sist har bolaget sålt en vakant projektfastighet i Haninge, i södra Stockholm, till Torvalla Bil. Den totala markytan uppgår till 5500 kvadratmeter.

  – Tillsammans med förvärvet av Östanvinden 4 som vi genomförde under första kvartalet 2018 har vi konsoliderat en fastighetsportfölj i Karlstad som nu uppgår till totalt ca 50 000 kvm yta för lager och lätt industri. Vi bedömer att Karlstad som regionstad har ett positivt momentum och vi är väldigt nöjda med denna portfölj som vi avser att arbeta aktivt med att utveckla, säger Markus Sjövall, vd på Ankarhagen.

  Förvärven skedde i tre separata affärer.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived