+
Hus 3 på Campus Polacksbacken. Bild: Akademiska Hus
 • Akademiska Hus investerar i Uppsala

  PUBLICERAD 2019-05-28 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-28 15:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  Akademiska Hus investerar totalt 156 miljoner kronor på att omvandla den gamla kasernbyggnaden Hus 3 på Campus Polacksbacken, i Uppsala. Planen är att utveckla fastigheten till en modern utbildningsmiljö för NTI-Gymnasiet och ProCivitas.

  – Vi ser en stark efterfrågan på centralt belägna lokaler för gymnasieutbildningar, särskilt då det i kringområdet växer fram nya bostadsområden. Genom att välkomna AcadeMedia till våra lokaler vill vi bidra till att möjliggöra den befolkningsmässiga expansion som pågår i Uppsala, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

  Byggnaden omfattar totalt 7500 kvadratmeter och kommer inhysa två gymnasieskolor ägda av AcadeMedia. Tidigare hyresgäst är Uppsala universitet, som lämnade lokalerna 2017.

  – Etableringen i de nya lokalerna och i Uppsala är ett led i AcadeMedias tillväxtstrategi inom gymnasiesegmentet. Vi är väldigt glada för det och för samarbetet med Akademiska Hus, säger Peter Andersson, fastighetsdirektör vid AcadeMedia.

  Ombyggnationen planeras att starta i juni 2019 och vara färdigställd till augusti 2020.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived