+
Illustration: White arkitekter
 • 327 nya studentbostäder i Göteborg

  PUBLICERAD 2019-05-21 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-21 16:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanska har fått uppdraget att uppföra 327 studentbostäder och en förskola i centrala Göteborg. Beställare är SGS Studentbostäder. Kontraktssumman uppgår till runt 385 miljoner kronor.

  – Att nu kunna beställa byggnationen av 327 lägenheter av Skanska känns väldigt positivt för att uppnå vårt mål om att bygga 800 lägenheter under en femårsperiod, säger Magnus Bonander, Fastighetschef på SGS Studentbostäder.

  Studentbostäderna fördelas på totalt sex hus och omfattar 22 000 kvadratmeter. Byggstart sker i augusti och projektet beräknas bli färdigställt under 2022.

  – Det är mycket glädjande att vi får genomföra detta byggprojekt åt SGS Studentbostäder. Vi har fört samtal under flera år om möjligheten att tillsammans skapa attraktiva studentbostäder och nu har vi landat i denna överenskommelse, säger Mikael Hammarfjord, distriktschef på Skanska Sverige AB.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived