+
Fredrik Wirdenius. Foto: Gustav Kaiser.
 • Wirdenius slutar på Vasakronan

  PUBLICERAD 2019-04-11 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-04-11 16:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vasakronans vd Fredrik Wirdenius lämnar sin tjänst. Det meddelade bolaget vid lunchtid på torsdagen. Rekryteringsprocessen för en ny vd inleds omgående och tills ny vd är på plats kommer Wirdenius att sitta kvar.

  – Under Fredriks tid har Vasakronan visat att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand. Den utveckling vi har sett tror jag många kan skriva under på är ett bevis på hur ett modernt ledarskap kan bygga något unikt. Avkastningen till ägarna, som utgör en del av Sveriges pensionskapital, har legat långt över snittet i branschen under alla år, säger Ulrika Francke, styrelseordförande i Vasakronan i ett pressmeddelande.

  Fredrik Wirdenius säger att beslutet har vuxit fram.

  – Jag tror att det är bra för alla företag att inte ha en vd som sitter för länge. Det här bolaget är väl positionerat för framtiden och jag tror att den som tar över kommer att bli imponerad över den kunskap som finns i bolaget, säger Fredrik Wirdenius.

  Vasakronans vd har förflutet i Skanska men han har lett Vasakronan sedan 2008 då han blev vd för AP Fastigheter som sedan tog över gamla Vasakronan och tog namnet Vasakronan.

  “Sedan dess har Vasakronan etablerat sig som ett av de mest utvecklingsorienterade bolagen på den svenska marknaden. Under 2019 utnämndes bolaget bl.a. till Europas mest hållbara fastighetsbolag och det nionde mest hållbara i världen,” skriver Vasakronan i ett pressmeddelande.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived