+
Marie Thelander Dellhag. Foto: Göte Karlsson.
 • “MKB har en viktig roll att fylla”

  PUBLICERAD 2019-04-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2019-04-04 16:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  Malmö brottas likt många andra städer för att hålla fart i bostadsbyggandet, inte minst för den unga befolkningen. Fastighetsnytt träffade Marie Thelander Dellhag, nytillträdd vd på MKB, under Business Arena Malmö.

  Marie Thelander Dellhag tillträdde den 26 februari som ny vd, en roll hon tog över efter Terje Johansson. Hon var på plats under Business Arena Malmö för att tala om Malmös bostadssituation och vad som behöver göras framåt. Som ny på posten har den inledande tiden handlat mycket om att lära känna både bolag och stad, via cykel.

  – Utöver att lära känna politiken och staden som sådan så cyklar jag omkring i våra områden och träffar personal, tittar på våra fastigheter och bekantar mig med Malmö, MKB och våra olika verksamhetsområden, säger Marie Thelander Dellhag.

  Malmö är på tillväxt precis som många andra städer, vilket också ställer krav på att det byggs bostäder. Här ser Marie Thelander Dellhag att MKB har en viktig position.

  – MKB har byggt ganska mycket under de senaste fem åren. Vi satte någon form av rekord för vår del under förra året med 783 färdigställda bostäder. Vi försöker bygga i hela staden i olika segment och vi tänker fortsätta vår ambition att hålla de här nyproduktionsnivåerna på över 500 bostäder under en överskådlig framtid. Vi bedömer att det är en efterfrågan och att vi har en viktig roll att fylla i samhällsbygget med våra bostäder, säger Marie Thelander Dellhag.

  Den stora frågan handlar förstås om att lyckas tillhandahålla bostäder för de med en mindre plånbok. Den stora gruppen med yngre som ska ut på bostadsmarknaden har en svår situation i hela Sverige och inte minst i Malmö som har en stor andel unga i staden. Marie Thelander Dellhag menar att man försöker bygga i alla segment till rimliga hyresnivåer, även student- och ungdomsbostäder.

  – Det vi också gjort är att använda oss av investeringsstödet där det varit möjligt, vilket också har varit ett sätt att få ner hyran med uppemot 1 000 kronor i månaden. Vi har också sjysta inkomstkrav så att man kan efterfråga våra bostäder även om man inte har så stora marginaler. Jag tänker att det matchar kundgruppen unga, men även äldre och andra på bostadsmarknaden, säger Marie Thelander Dellhag.

  Mattias Fröjd

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Låna av varandra är något som måste hända”

  Business Arena Göteborg, Ekonomi Det finns många osäkerhetsfaktorer att hålla öga på under 2019, handel, geopolitik, EU:s framtid, nya teknologier och nya affärsmodeller som växer fram. Tim Moonen, Managing Director, The Business of Cities, gästade Business Arena Göteborg för att tala om de nordiska städernas plats i det nya landskapet.

 • Tobinentreprenör går i konkurs

  Börs Q-Gruppen Bygg AB, som är totalentreprenör till två av Tobin Properties bostadsprojekt, har försatts i konkurs.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Wästbyggs vd Åsa Henninge lämnar bolaget och blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Åsa tillträder sin nya tjänst den 15 augusti. 

 • ANNONS
 • SSM vinner mot par i Tingsrätten

  Börs Stockholms Tingsrätt har på tisdagen dömt till SSM:s fördel i en tvist mellan bolagets bostadsrättsförening West Side Solna och ett par som tecknat ett förhandsavtal om bostadsköp.

 • ANNONS
 • Engagemanget som lyfter staden

  Business Arena Göteborg, Samhälle Även i landet lagom sker inte saker av sig självt och de epitet som kopplats till Sverige har hamnat under lupp. Men det går att vända en negativ trend. Hamid Zafar gästade Business Arena Göteborg för att berätta om sitt engagemang och arbete med Sjumilaskolan i Göteborg.

 • SBB miljardköper av Hemsö

  Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar totalt 14 fastigheter av Hemsö för runt 1,2 miljarder kronor. Fastigheterna är belägna i Stockholm och Västra Götaland. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived