+
 • Trianon sätter upp nya mål

  PUBLICERAD 2019-04-01 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-04-01 15:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Trianon har formulerat nya finansiella mål efter att Hermodalsförvärvet gjort att bolaget uppnått det tidigare målet om att fördubbla fastighetsvärdet.

  Bolaget, som är noterat på First North Premier, hade tidigare ett mål om att fastighetsvärdet skulle dubblas inom tre till fem år räknat från 31 december 2016.

  Enligt de nya målen ska Trianon öka förvaltningsresultatet med 12 procent per år. För att säkerställa att bolagets tillväxtmål nås med fortsatt god lönsamhet, ska den genomsnittliga årliga avkastningen på eget kapital som lägst uppgå till 12 procent över en konjunkturcykel. Fastighetsportföljen ska långsiktigt bestå av 80 procent bostäder och samhällsfastigheter.

  Vidare håller Trianon fast vid sina tidigare mål om att belåningsgraden högst ska uppgå till 60 procent av fastighetsvärdet. Att räntetäckningsgraden som lägst ska uppgå till 1,5 gånger i förhållande till finansiella kostnader inklusive realiserade och orealiserade räntekostnader för derivat.

  Dessutom har bolagets en policy att utdelningen långsiktigt ska uppgå till mellan 30 till 50 procent av förvaltningsresultatet minskat med betald skatt.

  I slutet av februari i år offentliggjorde Trianon förvärvet av ett fastighetsbestånd i Hermodals och Almhög i Malmö. Köpet skedde till ett underliggande fastighetsvärde om 900 miljoner kronor.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived