+
Patrik Mellgren, vd Tobin Properties
 • Tobin lägger ner Nackaprojekt

  PUBLICERAD 2019-04-08 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-04-08 10:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tobin Properties kommer inte fullfölja projektet Birka i Nacka då förutsättningarna för att genomföra detta förändrats. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

  Projektet Birka avser ett trettiotal sammanhängande villatomter omfattande cirka 35 000 kvadratmeter mark i Nacka, som förvärvades i april 2017.

  Nedläggningen medför en icke kassaflödespåverkande negativ resultateffekt om cirka 30 miljoner kronor i det första kvartalet 2019, vilket avser tidigare erlagd handpenning i affären.

  – För att påbörja resan tillbaka mot lönsam tillväxt anpassar vi vår portföljstrategi efter nya förutsättningar och det kunderna efterfrågar. Det gör att vi nu ser över projektportföljen. Vi anser att förutsättningarna inte längre möjliggör för Tobin att fullfölja projektet Birka med tillfredsställande lönsamhet. Vi väljer att fokusera på våra projekt i Nacka strand som har mycket spännande framtidspotential, säger Patrik Mellgren, vd på Tobin Properties, enligt pressmeddelandet.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived