+
Ulrika Hallengren Bild: Wihlborgs
 • Starkt kvartal för Wihlborgs

  PUBLICERAD 2019-04-25 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-04-25 09:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wihlborgs förvaltningsresultat steg hela 25 procent i det första kvartalet till följd av stigande hyresintäkter i kombination med minskade räntekostnader.

  Hyresintäkterna blev 718 miljoner kronor i det första kvartalet, upp 7 procent från 668 miljoner kronor under motsvarande period i fjol. Förvaltningsresultatet ökade till 406 miljoner kronor från 325 miljoner.

  – Efterfrågan är fortsatt god. Under första kvartalet har vi tecknat nya hyresavtal till ett värde om 96 Mkr, vilket är den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal, säger Wihlborgs vd Ulrika Hallengren enligt ett pressmeddelande.

  Samtidigt uppgick uppsägningarna till 79 miljoner kronor, vilket gjorde att bolagets nettouthyrning landade på 17 miljoner kronor. Under det första kvartalet i fjol uppgick nettouthyrningen till 18 miljoner.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived