+
Ilija Batljan vd på SBB. Bild: SBB.
 • SBB tar in 600 miljoner via riktad emission

  PUBLICERAD 2019-04-04 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-04-04 16:00

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har genomfört en riktad emission av 19,4 miljoner D-aktier till kursen 31 kronor. Emissionen ger bolaget en likvid om cirka 600 miljoner kronor.

  SBB meddelade på onsdagen efter börsens stängning att man avsåg starta en accelererad book building process för att utreda förutsättningarna för en emission och beslutade sedan att genomföra den med stöd av det bemyndigande som bolagets extra stämma i november gav styrelsen.

  ”Ett antal svenska och internationella investerare, såväl institutionella investerare som private bankingsegmentet inklusive stiftelser, har tecknat D-aktier i den riktade emissionen,” skriver man i sitt pressmeddelande.

  Vidare skriver man:

  ”Bolaget avser att använda nettolikviden från den riktade emissionen till att stödja ambitionen att nå investment grade-rating genom att optimera kapitalstrukturen och det uppdaterade finansiella målet om att belåningsgraden ska vara lägre än 50 procent samt för att erhålla ytterligare rörelsekapital, bland annat för att kunna genomföra investeringar i portföljoptimering så att balansen skiftas mer mot social infrastruktur (äldreomsorg, grupphem och skolor) och bostäder med inriktning på målet att uppnå och behålla en BBB-rating.”

  Sverrir Thór

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived