+
Ilija Batljan är vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Rikshem.
 • SBB på väg mot två Investment Grade ratings

  PUBLICERAD 2019-04-08 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-04-08 12:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Både S&P och Fitch är på väg att ge SBB en Investment Grade rating, något som bolaget siktat på under en längre tid. Det framgår av pressmeddelanden från SBB.

  En Investment Grade rating ger, allt annat lika, lägre räntekostnader.

  SBB meddelade tidigare under dagen att man överväger att emittera en hybdriobligation om 300 miljoner euro.

  S&P förväntar sig att SBB får kreditbetyget BBB- om emissionen genomförs. I dagsläget har SBB betyget BB med positiva utsikter.

  Samtidigt uppgraderar Fitch SBB:s nuvarande kreditbetyd till BB+ och förväntar sig att bolaget tar sig över den sista häcken till BBB-, vilket är den lägsta nivån av Investment Grade.

  Fitch refererar till att SBB avser att skifta över verksamheten mer mot social infrastruktur, såsom äldreboenden, gruppboenden och skolor, samt räntereglerade hyresrätter. När det är avklarat i det korta perspektivet väntar sig Fitch att ge betyget BBB- med stabila utsikter.

  Emissionslikviden från den tilltänkta hybridobligationen kommer i första hand användas till att betala av på befintlig säkerställd skuld men även till allmänna verksamhetsändamål. Emissionen i sig har fått betyget BB av såväl S&P som Fitch.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived