+
Bild: Riksbanken
 • Sandvikenhus säljer 385 bostäder

  PUBLICERAD 2019-04-01 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-04-01 10:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  Allmännyttiga Sandvikenhus planerar att sälja ett bestånd om 385 lägenheter i centrala Sandviken.

  Bakgrunden ligger i det kommunala bostadsförsörjningsprogrammet, som planerar för en folkökning på 3 600 personer fram till 2025. I och med det har Sandvikenhus fått i uppdrag att bygga 40 nya hyresbostäder per år, samtidigt som Sandvikenhus totala investerings- och renoveringsbehov de kommande 10 åren beräknat till 1,5 miljarder kronor.

  – För att uppfylla ägarens krav behöver vi frigöra kapital för att bidra till finansieringen av nyproduktion och investeringar i befintligt bestånd. En ökad upplåning gör oss alldeles för sårbara i nuläget. Jag välkomnar flera aktörer till vår kommun vilket detta möjliggör, säger vd Stefan Lundqvist i ett pressmeddelande.

  Bolaget beräknar ett en försäljning kan äga rum till sommaren eller hösten 2019.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived