+
Anders Nordstrand är vd på Sabo, numera Sveriges Allmännytta.
 • Sabo byter namn

  PUBLICERAD 2019-04-25 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-04-25 08:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Allmännyttans branschorganisation Sabo byter namn till “Sveriges Allmännytta”. Det beslutades på onsdagens årliga kongress.

  – Allmännyttan har aldrig varit viktigare än nu och tillsammans visar vi att vi är en viktig del av samhällsbygget. Det nya namnet förtydligar det, säger Åsa Johansson, styrelseordförande.

  Bakgrunden är en undersökning som visar att beslutsfattare och opinionsbildare har vaga begrepp om nyttan med allmännyttan. De som ändå känner till SABO har uppfattat organisationen som saklig och trovärdig, men lite konturlös och inte agendasättande enligt undersökningen.

  Förhoppningen är att det nya namnet ska hjälpa folk att direkt lista ut vad organisationen är för något.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Ekonomen 2019-04-26

   Känns som ett steg i fel riktning. Allmännyttan upphörde i och med lag (2010:879) där allmännyttan ska agera på affärsmässiga principer med normala avkastningskrav. Namnet Sveriges Allmännytta ger mig känslan av en organisation som hellre strävar bakåt än framåt. Som vill tillbaka till en tid när man inte behövde konkurrera med andra fastighetsägare, utan kunde skylla dåliga affärer på att man faktiskt hade ett allmännyttigt uppdrag.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived