+
Anders Nordstrand är vd på Sabo, numera Sveriges Allmännytta.
 • Sabo byter namn

  PUBLICERAD 2019-04-25 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-04-25 08:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Allmännyttans branschorganisation Sabo byter namn till “Sveriges Allmännytta”. Det beslutades på onsdagens årliga kongress.

  – Allmännyttan har aldrig varit viktigare än nu och tillsammans visar vi att vi är en viktig del av samhällsbygget. Det nya namnet förtydligar det, säger Åsa Johansson, styrelseordförande.

  Bakgrunden är en undersökning som visar att beslutsfattare och opinionsbildare har vaga begrepp om nyttan med allmännyttan. De som ändå känner till SABO har uppfattat organisationen som saklig och trovärdig, men lite konturlös och inte agendasättande enligt undersökningen.

  Förhoppningen är att det nya namnet ska hjälpa folk att direkt lista ut vad organisationen är för något.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Ekonomen 2019-04-26

   Känns som ett steg i fel riktning. Allmännyttan upphörde i och med lag (2010:879) där allmännyttan ska agera på affärsmässiga principer med normala avkastningskrav. Namnet Sveriges Allmännytta ger mig känslan av en organisation som hellre strävar bakåt än framåt. Som vill tillbaka till en tid när man inte behövde konkurrera med andra fastighetsägare, utan kunde skylla dåliga affärer på att man faktiskt hade ett allmännyttigt uppdrag.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived