+
Stefan Ingves. Foto: Petter Karlberg.
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  PUBLICERAD 2019-04-25 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-04-25 16:46

  Textstorlek

  Dela med andra

  Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

  Oväntat låg inflation i både Sverige och omvärlden, låga räntor i omvärlden och osäkerhet om den globala utvecklingen understryker att det finns ett behov av att gå försiktigt fram med penningpolitiken, skriver Riksbanken i ett pressmeddelande.

  Riksbankens ränteprognos indikerar att reporäntan ligger på 0,04 procent i det andra kvartalet nästa år och på 0,42 procent ett år senare. I den penningpolitiska rapporten i februari låg motsvarande siffror på 0,23 respektive 0,73 procent.

  I dagsläget ligger reporäntan på -0,25 procent.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived