+
P-G Persson är vd för Platzer. Fotograf: Marie Ullnert
 • Rekord för Platzer

  PUBLICERAD 2019-04-25 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-04-25 09:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

  Förvaltningsresultatet landade på 148 miljoner kronor i kvartalet, upp från 125 miljoner kronor under motsvarande period förra året.

  – Vårt fokus på Göteborg och inriktningen på kontor i områden med goda utvecklingsmöjligheter samt industri- och logistikfastigheter i Arendal och Torslanda har varit en framgångsrik strategi. Under 2019 ser jag stora möjligheter att ta ytterligare steg inom industri och logistik samt befästa vår marknadsledande position inom kontor, skriver Platzers vd P-G Persson i rapporten.

  Samtidigt minskade bolagets resultat före skatt till 378 miljoner kronor från 478 miljloner under det första kvartalet förra året. Resultatet sänktes av negativa värdeförändringar på finansiella instrument och finansieringsavtal om sammanlagt 189 miljoner kronor.

  Nettouthyrningen för såväl förvaltningsfastigheter som projektfastigheter var positiv under perioden och totalsiffran landade på 4 miljoner kronor. Motsvarande siffra i fjol var 6 miljoner.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived