+
Paul Frankenius, styrelseordförande Bockasjö och Joakim Hedin, VD för Logistikfastigheter Sverige AB, tillika VD i Bockasjö AB.
 • Prologis köper för 3,8 miljarder

  PUBLICERAD 2019-04-02 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-04-02 08:35

  Textstorlek

  Dela med andra

  Alecta och Bockasjö säljer hela innehavet i det gemensamma bolag Logistikfastigheter Sverige till Prologis. Beståndet omfattar nästan 300 000 kvadratmeter och säljs för 3,8 miljarder kronor.

  – När Alecta och Bockasjö 2016 bildade Logistikfastigheter Sverige så var vårt gemensamma mål att inom fem år bygga upp ett bestånd till ett värde om 3 miljarder. Vi har klarat det målet på halva tiden samtidigt som vi sett en stark värdeutveckling under de tre senaste åren, säger Joakim Hedin, vd för Logistikfastigheter Sverige.

  Portföljen innehåller 11 fastigheter med tyngdpunkt i Stockholm och Göteborg.

  ‒ Fastigheternas höga kvalitet, en stark marknad, den solida kundbasen och det faktum att byggnaderna på ett yppperligt sätt kompletterar vårt eget bestånd, skapar en robust strategisk bas för att bygga långsiktiga värden, säger Bram Verhoeven, senior vice president, regional head på Prologis Northern Europe.

  Prologis rådgivare var JLL och DLA Piper. Cushman & Wakefield var rådgivare till Logistikfastigheter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived