+
Gårda Vesta. Illustration: White Arkitekter.
 • Platzer säljer hälften av höghus

  PUBLICERAD 2019-04-15 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-04-15 15:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Platzer säljer 50 procent av andelarna i bolaget som äger Gårda Vesta – ett högt kontorshus under uppförande i Gårda, Göteborg. Köpare är Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

  Bygget pågår just nu, och beräknas vid färdigställande omfatta knappt 28 000 kvadratmeter. Det beräknas stå färdigt 2021.

  Man har även tecknat en förhyrning på drygt 5 000 kvadratmeter kontor till Länsförsäkringar.

  Länsförsäkringar äger cirka 20 procent av rösterna i Platzer och är genom sitt ägande att anse som närstående till Platzer varför överlåtelsen underställdes årsstämman för beslut. Efter stämman har man ingått avtal om överlåtelsen och förhyrningen.

  Vid tiden för stämman uppgick fastighetens bedömda marknadsvärde till 1 300 miljoner kronor enligt genomförd extern värdering och hade en extern belåning på cirka 780 miljoner kronor. Den preliminära köpeskillingen för hälften av andelarna i det fastighetsägande bolaget uppgår därmed till cirka 132 miljoner kronor.

  Platzers frånträde av hälften av andelarna sker när projektet är färdigställt. I samband med frånträdet kommer Länsförsäkringar, utöver att erlägga slutligt beräknad köpeskilling, att lösa hälften av ett ägarlån.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived