+
Henrik Saxborn är vd för Castellum. Foto: Castellum.
 • Negativ nettouthyrning för Castellum

  PUBLICERAD 2019-04-24 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-04-24 09:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Castellums förvaltningsresultat steg 9 procent i det första kvartalet med stöd av stigande hyresintäkter men nettouthyrningen var negativ till följd av en lite svagare hyresmarknad.

  Bolagets totala intäkter ökade till 1 433 miljoner kronor i det första kvartalet, upp från 1 352 miljoner kronor i det första kvartalet förra året. Det bidrog till att höja förvaltningsresultatet med 9 procent till 726 miljoner kronor (665).

  Nettouthyrningen uppgick till -7 miljoner kronor i kvartalet, vilket kan sättas i relation till en positiv nettouthyrning om 48 miljoner kronor under motsvarande period förra året. Enligt bolagets bedömning är tidsförskjutningen mellan nettouthyrningen och dess resultateffekt 9-18 månader.

  – Vad gäller hyresmarknaden noterade jag redan i förra rapporten vissa svaghetstecken, men jag tror fortfarande på en underliggande styrka i hyresmarknaden, vilket för Castellums del bl.a. märks i vår höjda uthyrningsgrad samt fortsatta hyrestillväxt i jämförbart bestånd om cirka 5%, uppger vd Henrik Saxborn enligt ett pressmeddelande.

  I delårsrapporten framhåller Saxborn att de stora uthyrningarna till E.ON och Domstolsverket kommer att påverka nettouthyrningen positivt med 146 miljoner kronor, förhoppningsvis redan i år.

  Uthyrningsgraden ökade till 93,3 procent från 92,9 procent.

  Castellums aktie backar 0,6 procent efter rapporten till 178 kronor, vilket är helt i linje med det rapporterade långsiktiga substansvärdet.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived