+
Bild: NCC/ Vilhelm Lauritzen Arkitekter + Cobe/STED
 • NCC får miljardorder i Köpenhamn

  PUBLICERAD 2019-04-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-04-12 14:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  NCC får en order värd drygt 1,5 miljarder kronor för att uppföra totalt 233 nya bostäder och ett parkeringshus på den nya ön Kronløbsøen, belägen i Köpenhamns Nordhavn. Beställare är projektbolaget Kronløbsøen Projekt P/S. Projektet ägs i sin tur av By & Havn, PensionDanmark och Nordkranen.

  Kronløbsøen blir en nyanlagd ö i Indre Nordhavn, mellan Sundkaj och Fortkaj, som får förbindelser i form av tre broar och en tunnel. Projektet är ritat av Vilhelm Lauritzen Arkitekter + Cobe samt ritkontoret STED.

  – Vi är glada över att vi nu börjar bygga attraktiva bostäder på en ny ö i Kronløbsbassinet. Vi räknar med en stor efterfrågan på bostäderna och därmed en bra avkastning för våra medlemmar, säger Marius Møller, fastighetschef på PensionDanmark.

  – Det är inte varje dag man som entreprenör får chansen att arbeta med den här typen av stadsutveckling. Vi har god nytta av vår tidigare erfarenhet och kompetens i det här projektet, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building Nordics i Danmark.

  Bostäderna fördelas på sex våningar och placeras ovanpå parkeringshuset. Uppdraget omfattar totalt 63 600 kvadratmeter.

  – Kronløbsøen är ett omfattande projekt och vi ser fram emot att komma igång tillsammans med våra partners, säger Jens Damgaard Pedersen, chef för Kronløbsøen Projekt P/S.

  Projektet påbörjas i sommar och väntas vara färdigställd till slutet av 2023.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived