+
Fastigheten Kallebäck 17:2 Bild: Hestia
 • Kallebäck byter vd och lån

  PUBLICERAD 2019-04-10 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-04-10 16:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stefan Björkqvist, vd för enfastighetsbolaget Kallebäck Property Invest, har meddelat att han önskar att avgå vid årsstämman för att få tid till att satsa på egen verksamhet. Det skriver det First North-noterade bolaget i ett pressmeddelande.

  Styrelsen har utsett Maarit Nordmark till efterträdare. Hon kommer tillträda posten efter årsstämman den 20 maj.

  Nordmark var asset manager för Blackstone innan hennes arbete inriktades i huvudsak på fastighetsfinansiering under 2005 – 2016, bland annat som General Manager för tyska Aareal Bank i Danmark under finanskrisen.

  Kallebäck meddelar vidare att man, via ett dotterbolag, refinansierat nuvarande lån om 481 miljoner kronor i en nordisk bank. Det nya lånet har en löptid till april 2024 och nuvarande genomsnittsränta uppgår till 2,03 procent, skriver bolaget.

  Bolaget redogör även för del andra finansiella åtgärder och skriver att de finansiella kostnaderna beräknas minska med cirka 8 miljoner före skatt på helårsbasis.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived