+
 • Jernhusen emitterar grönt

  PUBLICERAD 2019-04-11 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-04-11 10:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Jernhusen genomförde på onsdagen en grön obligationsemission om totalt 1,5 miljarder kronor. Syftet är enligt bolaget att finansiera hållbara fastigheter och fastighetsutveckling för att på så sätt bidra till att öka det kollektiva resandet på järnväg.

  Emissionen är uppdelad på två obligationer om 750 miljoner kronor vardera. Den ena med en med fast ränta och en löptid om fem år och den andra med rörlig ränta och en löptid om 2,5 år.

  Obligationslånet med rörlig ränta emitterades till en överkurs motsvarande en ränta om tre månaders Stibor + 0,25 procentenheter under 2,5 år.

  Obligationen med fast ränta löper med en ränta om 0,938 procent under fem år. Obligationerna kommer att noteras på Sustainable bond list på Nasdaq OMX Stockholm.

  Emissionen gjordes inom ramen för Jernhusens Medium Term Note-program (MTN-program) och det gröna ramverket som lanserades under 2018.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived