+
Illustration: Petter Furå.
 • Heimstaden lånar 2 miljarder via hybrider

  PUBLICERAD 2019-04-04 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-04-04 17:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstaden har i enlighet med tidigare aviseringar genomfört en emisson av hybridobligationer. Totalt har bolaget lånat upp 2 miljarder kronor på den nordiska kapitalmarknaden och lånet har en evig löptid.

  Emissionen sker inom ramen för ett ramverk om 5 miljarder kronor och bolaget kan inom detta ramverk emittera obligationer i både svenska kronor och euro. Den initiala räntesatsen är Stibor 3M samt ett påslag om 5,9 procent.

  Hybridobligationen har som nämnts ovan en evig löptid och första möjliga återbetalning sker om 5,5 år. Den kommer att redovisas som eget kapital i bolagets räkenskaper. Emissionen är ett led i finansieringen av det stora förvärv bolaget har genomfört i Nederländerna och enligt ett pressmeddelande avses likviden ”användas för generella företagsändamål, inklusive investeringar och förvärv, både inom Heimstaden och Heimstaden Bostad samt deras respektive dotterbolag.”

  Carnegie Investment Bank, Swedbank och Gernandt & Danielsson har agerat rådgivare till Heimstaden.

  Sverrir Thór

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived