+
Christian Hermelin, avgående vd på Fabege. Foto: Fabege. Christian Hermelin, tidigare vd på Fabege. Foto: Fabege.
 • Fint förvaltningsresultat från Fabege

  PUBLICERAD 2019-04-12 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-04-12 08:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Fabege levererade ett kraftigt förbättrat förvaltningsresultat i det första kvartalet med stöd av att intäkter från färdigställda projekt.

  Förvaltningsresultatet ökade 33 procent till 366 miljoner kronor i det första kvartalet jämfört med 274 miljoner under motsvarande period förra året.

  – Året inleddes med stigande hyresintäkter, förbättrat förvaltningsresultat och fortsatt värdetillväxt främst genom projekt och ökade hyresnivåer. Jag ser i dagsläget inga tecken på någon avmattning. Hyresmarknaden i Stockholm präglas fortsatt av låga vakanser och stigande hyror, skriver Fabeges avgående vd Christian Hermelin i rapporten.

  Samtidigt minskade överskottsgraden till 71 procent från 72 procent och bolaget hade en negativ nettouthyrning om 107 miljoner kronor i det första kvartalet. Den försämrade överskottsgraden beror enligt Hermelin på den nya fastighetsskatten medan den negativa nettouthyrningen hänförs till att Skatteverket flyttat till nya lokaler.

  – Hyresmarknaden i Stockholm präglas fortsatt av låga vakanser och stigande hyror. Nyuthyrningar och omförhandlingar bidrar till växande kassaflöden. Jag ser i dagsläget inga tecken på någon avmattning, skriver Hermelin i rapporten.

  De orealiserade värdeförändringarna i fastighetsbeståndet halverades till 1 324 miljoner kronor jämfört med 2 700 miljoner i fjol. Av detta utgjorde projekt 641 miljoner kronor. Även det var nästan en halvering från fjolårets 1 138 miljoner kronor.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived