+
Carl Reitz, Louise Tjeder och Fredrik Hammarbäck förstärker organisationen på Bonava. Foto: Olle Hallberg
 • Bonava förstärker organisationen

  PUBLICERAD 2019-04-24 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-04-24 14:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Bonava har utsett Carl Rietz till Senior Vice President för den nya funktionen Processes & Technology. Bolaget förstärker även organisationen med en ny IR-chef och presschef.

  Carl Rietz har bred erfarenhet från andra industrier och positioner. Han har bland annat varit COO på Volvo Buses Mexico SA, affärsenhetschef på Kemira Oy och senast som vd där han genomdrivit mindre bolagssammanslagningar. Carl tillträder sin nya roll den 1 september.

  – Vi arbetar ständigt med att utveckla oss och förändra branschen. Det är därför glädjande att kunna välkomna Carl Rietz till Bonava, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef på Bonava.

  Louise Tjeder har rekryterats som ny IR-chef. Hon kommer närmast från Ambea där hon var chef för strategi och investerarrelationer. Louise tillträdde sin nya tjänst i mitten av april.

  Fredrik Hammarbäck blir ny presschef med ansvar för public affairs och tillträder den 2 maj. Han kommer senast från Röda Korset där han varit pressansvarig.

  – Vår strategi skiljer sig från andra aktörer och det vill vi kommunicera med investerare och journalister. I det arbetet är IR-chefen och presschefen två nyckelroller. Därför är vi glada att Louise Tjeder och Fredrik Hammarbäck ansluter till Bonava, säger Ann-Sofi Danielsson, CFO på Bonava.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived