+
Foto: AFA Fastigheter.
 • Blackstone köper av AFA på söder

  PUBLICERAD 2019-04-02 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-04-02 17:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  Blackstone och Scius Partners förvärvar en 34 000 kvadratmeter stor kontorsfastighet på Södermalm i Stockholm. Säljare är AFA Sjukförsäkringsaktiebolag.

  Fastigheten, Skjutsgossen 12, är byggd på 60-talet.

  – Vi är fortsatt övertygade om Stockholms styrka som en av Europas nyckelmarknader, och är därför mycket glada över att göra detta ytterligare förvärv i Stockholm åt våra investerare, säger James Seppala på Blackstone i ett pressmeddelande.

  Enligt köparen, Scius Partners och en fond förvaltad av Blackstone, ser man “stor potential” att uppgradera fastigheten.

  AFA rådgavs av L&L Advokatbyrå och Scius och Blackstone rådgavs av Roschier och PwC.

  – Vi har ägt fastigheten sedan 2005 och under vår innehavstid har vi bland annat byggt om lokalerna för Polismyndigheten och CircleK. Idag är fastigheten fullt uthyrd och vi tycker att det är bra att en ny fastighetsägare med friska ögon tar vid för en fortsatt utveckling av fastigheten, säger Anna Berfenstam, transaktionschef på AFA Fastigheter.

  Någon köpeskilling offentliggörs inte.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived