+
Henrik Nyström, inköpschef på Specialfastigheter.
 • Även Peab och Skanska i ramavtal

  PUBLICERAD 2019-04-17 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-04-17 13:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Peab och Skanska har tecknat ett ramavtal med Specialfastigheter – ett identiskt avtal som NCC och Serneke Bygg har sedan tidigare kommunicerat att man skrivit på. 

  Avtalet gäller entreprenader större än 100 miljoner kronor, dels inom det befintliga beståndet men också eventuella nya etableringar. De fyra entreprenörerna väntas dela på de entreprenader som Specialfastigheter avropar under avtalstiden som löper i 2 år med chans till 2 + 3 års förlängning.

  Fördelas uppdragen jämnt mellan aktörerna innebär avtalet cirka 2,5 miljarder kronor per aktör.

  Till Fastighetsnytt säger Henrik Nyström, inköpschef på Specialfastigheter, att ramavtalet är en del av en strategi för att hantera större ny- och ombyggnationer.

  – Ett ramavtal är även på gång för tekniska konsulter över hela landet, säger han.

  Specialfastigheter äger och förvaltar flera av landets säkraste fastigheter, bland annat anstalter, polisfastigheter, försvarshögkvarter och domstolar.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Spår affärer för 150 miljarder 2019

  Fastighetsmarknad Trots att många spår lågkonjunktur och nedgångar har transaktionsmarknaden för fastigheter börjat starkt under 2019. Även om antalet avslut varit något färre än tidigare, har flera av dem varit stora. Mikael Söderlundh från Pangea och Newsecs Alexandra Lövgren spår ett starkt transaktionsår även 2019, bland annat genom ett antal större strukturaffärer. 

 • Säljer till staten för halv miljard

  Transaktioner Ratos säljer sin fastighet Stockholm Lejonet 4 i regeringskvarteren till staten. Man har sedan ett tag bedrivit förhandlingar med Statens Fastighetsverk och har nu nått en överenskommelse.

 • Tobias Bjurling ny CFO på Svevia

  Rekrytering Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi-och finanschef på Svevia. Han efterträder Åsa Neving, som gått över till rollen som CFO på Bravida.

 • ANNONS
  • Tre nya hyresgäster i Gamlestads Brygga

   Uthyrning väst Peab har tecknat tre hyresavtal i projektet Gamlestads Brygga i Göteborg. Hyresgästerna är godisbutiken 4-gott, Fastighetsbyrån och Pressbyrån. Colliers International har agerat rådgivare vid samtliga uthyrningar. 

  • Stenvalvet rekryterar fyra

   Rekrytering Stenvalvet förstärker sin organisation och rekryterar fyra nya medarbetare, bland annat rekryteras en affärsutvecklare och en fastighetsförvaltare.  

 • Ivana Stankovic till Svenska Hus

  Rekrytering, Syd Svenska Hus rekryterar Ivana Stankovic som regionchef i Skåne. Hon kommer närmast från Vasakronan, där hon varit affärsområdeschef i Malmö och Lund. 

 • ANNONS
 • Diös förvaltningsresultat steg i kv1

  Börs Diös förvaltningsresultat ökade med 13 procent i det första kvartalet stärkt av ökade hyresintäkter och lägre kostnader. Delårsrapporten visar även att det Norrlandsfokuserade bolaget ökar investeringarna.

 • Serneke bygger i Alingsås

  Fastighetsmarknad väst Serneke Bygg har tecknat ett entreprenadkontrakt för uppförandet av ett nytt varuhus på Bolltorps handelsområde i Alingsås. Kontraktet är värt cirka 37 miljoner kronor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived