+
Annica Ånäs är vd för Atrium Ljungberg. Foto: Atrium Ljungberg.
 • Atrium håller fast vid helårsprognos

  PUBLICERAD 2019-04-12 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-04-12 09:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Atrium Ljungbergs resultat före värdeförändringar minskade något i det första kvartalet men bolaget håller fast vid sina vinstprognoser för helåret.

  Resultat före värdeförändringar minskade till 306 miljoner kronor i det första kvartalet från 309 miljoner under motsvarande period förra året.

  Bolagets prognos är fortsatt att resultat före värdeförändringar ska uppgå till 1 200 miljoner kronor helåret 2019. Resultat efter skatt bedöms uppgå till 940 miljoner kronor, motsvarande 7,22 kronor per aktie.

  Atrium har tagit vissa kostnader för kundförluster i kvartalet till följd av att många aktörer inom detaljhandeln har det tufft, vilket i vissa fall har det lett till rekonstruktion eller konkurs.

  – Jag har dock stark tilltro till våra handelsplatsers framtid. De ligger strategiskt belägna i tillväxtområden och vi arbetar aktivt med att fylla dem med ett relevant och attraktivt innehåll som skapar stora flöden, skriver vd Annica Ånäs i rapporten.

  Investeringar i egna fastigheter uppgick till 400 miljoner kronor under kvartalet. Fler projektstarter gör att bolaget uppskattar att det kommer att investera två miljarder kronor i år, vilket är i linje med det nya investeringsmålet som klubbades i februari.

  Atrium Ljungberg hade, liksom Fabege som också rapporterade på fredagen, en negativ nettouthyrning. Den uppgick till -33 miljoner i kvartalet jämfört med 10 under det första kvartalet förra året. I detta ingår ett positivt bidrag från projektfastigheter om 10 miljoner kronor. Motsvarande siffra i fjol var 3 miljoner.

  Enligt bolaget rör dock flera av uppsägningarna fastigheter som förbereds för projekt men som ännu inte klassats som projektfastigheter. Exempelvis fastigheter vid Slussen, på Medborgarplatsen och i Slakthusområdet.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived