+
Klövern äger bland annat mycket fastigheter i Globen-området.
 • Arnhults bror köpte Arvid Svenssons andel i Klövern

  PUBLICERAD 2019-04-08 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-04-08 11:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  Urban Terling flaggade på måndagsmorgonen för köp av stora poster A och B-aktier i Klövern. Efter en transaktion som ägde rum 2 april kontrollerar han nu 23,4 procent av rösterna i bolaget och är därmed dess röststarkaste ägare.

  Av flaggningen, och information om tidigare innehav i Holdings, att döma verkar det tydligt att Terling via sitt bolag Gårdarike var den som köpte Arvid Svensson Invests poster i Klövern. Hans innehav innan transaktionen var lite drygt 18,2 miljoner aktier men efter den kontrollerar han 89,5 miljoner aktier vilket storleksmässigt rimmar med den post som såldes av Arvid Svensson.

  Intressant i sammanhanget är att Urban Terling är bror till Rutger Arnhult, vd och tidigare huvudägare i Klövern.

  Efter transaktionen är Gårdarike den störste enskilde ägaren i Klövern sett till röstandelar. Bolaget har 23,4 procent av rösterna, jämfört med Rutger Arnhult som via bolag kontrollerar 15,8 procent av rösterna. Dock är Arnhult huvudägare i Corem Property Group som har 14,1 procent av rösterna i Klövern.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived