+
Kerstin Hessius vd AP3, Johan Magnusson vd AP1, Niklas Ekvall vd AP4.
 • AP-fonder skapar nytt bolag

  PUBLICERAD 2019-04-11 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2019-04-11 10:35

  Textstorlek

  Dela med andra

  Första AP-fonden, Tredje AP-fonden och Fjärde AP-fonden bildar ett gemensamt bolag, Polhem Infra, för investeringar i onoterade svenska bolag med inriktning på infrastruktur.

  Polhem Infra ska inrikta sig på större investeringar inom den privata och offentliga sektorn. Bolaget definierar infrastruktur som verksamheter som bedriver eller tillhandahåller samhällsnyttiga tjänster och tillgångar såsom exempelvis förnyelsebar kraftproduktion, energilagring, energidistribution och digital infrastruktur.

  I ett pressmeddelande kommenterar bolagen i ett gemensamt uttalande att:
  ”Sverige har stora behov av både offentliga och privata infrastrukturinvesteringar. Delar av befintlig infrastruktur kommer att kräva stora investeringar för att klara av samhällets krav på såväl kvalitet som hållbarhet. Med ett långsiktigt ägande och ett fokuserat hållbarhetsarbete har Polhem Infra förutsättningar att bli en attraktiv och prioriterad aktör och affärspartner, vilket långsiktigt kommer att gagna både pensionssystemet och samhället i stort.”

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived