+
Illustration: White arkitekter.
 • Skanska får hotellorder på 470 miljoner

  PUBLICERAD 2019-03-18 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-18 14:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanska har fått uppdrag av Fabege att bygga ett nytt hotell i Arenastaden, i Solna stad. Ordervärdet uppgår till runt 470 miljoner kronor.

  Det nya hotellet kommer drivas av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel och projekteras bli Skandinaviens första nollenergihotell. Fastigheten består av totalt 336 rum, 88 rum för långtidsboende och Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor.

  – Vi är mycket glada över förtroendet att få bygga det nya hotellet. Det är ett spännande projekt med mycket hög miljö- och energiprofil som ligger helt i linje med Skanskas mål om att nå klimatneutralitet 2045, säger Petter Ekevärn, distriktschef på Skanska Sverige.

  Byggnaden omfattar 22 400 kvadratmeter och fördelas på 11 våningar.

  – Vi ser verkligen fram emot att bygga detta första nollenergihotell tillsammans med Skanska. Här kommer kontor och hotell samverka för att optimera användningen av varje kvadratmeter på ett hållbart sätt kombinerat med en fasad med solceller och geoenergianläggning, säger Klas Holmgren, chef projekt och förädling på Fabege.

  Hotellet beräknas vara färdigställt under det första kvartalet 2021.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived