+
 • SBB förvärvar i Stockholm

  PUBLICERAD 2019-03-11 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-11 14:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  SBB har förvärvat två fastighetsbestånd med bostäder och samhällsfastigheter belägna i Stor-Stockholm och Eskilstuna. Affären omfattar totalt 367 lägenheter, en LSS-fastighet samt två bostadsfastigheter.

  LSS-fastigheten ligger i Täby och de två bostadsfastigheterna är belägna i Eskilstuna. Totalt 257 lägenheter ligger i Rinkeby/Tensta och resterande 48 lägenheter finns i Vallentuna.

  Fastighetsbestånden omfattar totalt 32 174 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav 3100 kvadratmeter är uthyrt till Stockholm, Täby, Eskilstuna och Vallentuna kommun. De totala hyresintäkterna uppgår till 41,5 miljoner kronor.

  – Vi är särskilt glada att fått förvärva byggmästarbostäder i Rinkeby samt att vi får ett startbestånd i Vallentuna som möjliggör ytterligare förvärv. Med dessa förvärv passerar vi 10 000 lägenheter under förvaltning, varav 1750 i Stockholmsregionen, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

  Tillträden sker från den 1 april.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived