+
Kontorsbyggnaden "Damen" i Inre hamnen, Norrköping. Bild: Belatchew Arkitekter
 • Ritar kontor i Inre hamnen

  PUBLICERAD 2019-03-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-12 16:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  Castellum och Belatchew Arkitekter har vunnit en arkitekttävling i Norrköping. Tävlingen avser en ny byggnad med kontor och parkeringshus i Inre hamnen.

  Byggnaden, som kallas “Damen”, får ett läge vid torget, vattnet och ligger på gångavstånd till resecentrum.

  – Vi är glada över att Norrköpings kommun utsett ”Damen” till det vinnande förslaget. Vi valde att samarbeta med Belatchew Arkitekter då vi kände att det var något tävlingen krävde. Det visade sig vara ett bra val som har resulterat i ett kvarter med innovation, stark identitet och fokus på hälsa och välmående, säger Cecilia S Aldén, Affärsområdeschef på Castellum.

  Den nya fastigheten kommer ge plats åt cirka 500 parkeringsplatser i att automatiserat parkeringssystem. Kontorslokalerna placeras på tomtens västra del samt i söder.

  – Med en smart parkeringslösning skapar ”Damen” en plats för det spontana och oväntade. Med ett ben i historien och ett på väg in i framtiden är ”Damen” ett banbrytande kvarter väl förankrat i samtiden. Vi är mycket glada över det goda samarbetet med Castellum, säger Rahel Belatchew, Chefsarkitekt och vd på Belatchew Arkitekter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Förbjud bostadsrätter med enstaka småhus”

  Opinion Att skapa bostadsrättsföreningar av flera småhus är ett otyg som endast görs för att fastighetsutvecklarna ska tjäna mer pengar, skriver Hans Lind.

 • Balders osannolika resa – stigit med 2 700 procent

  Börs När detta decennium ska sammanfattas ur börssynvinkel kan vi konstatera att det har varit ett helt fantastiskt decennium med oerhört gynnsamma yttre förhållanden, skriver Sverrir Thór i en analys.

 • Sandelin: Fjärrstyrda fastigheter fördel för 24Storage

  Börs Behovet av förrådsutrymmen kommer öka framöver. Samtidigt innebär bolagets digitaliserade fastigheter en fördel mot konkurrenter. Det säger Fredrik Sandelin, vd för 24Storage, till Fastighetsnytt i samband med tisdagens notering på First North.

 • ANNONS
 • Stronghold säljer Datscha

  Nyheter I ett pressmeddelande uppger Stronghold Invest att Datscha går samman med amerikanska fastighetsdataleverantören Real Capital Analytics (RCA). “Vi har alltid beundrat RCA och är övertygade om att det kommer att bli ett bra nytt hem för Datscha, dess anställda och kunder”, kommenterar Urban Edenström, vd för Stronghold Invest.

 • ANNONS
 • Han blir ny vd på WSP

  Rekrytering WSP stärker ledarskapet inom WSP genom Håkan Danielsson som ny Sverige-vd samtidigt som Magnus Meyer fördjupar sitt arbete inom Europa som fortsatt norden- och europachef.

 • Skanska gör rekordaffär i Texas

  Transaktioner Byggjätten Skanska har sålt 90 procent av en skyskrapa i centrala Houston för 373 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor, rapporterar Dagens industri. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived