+
Pär Nuder. Foto: AP3.
 • Pär Nuder avböjer omval i Fabege

  PUBLICERAD 2019-03-19 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-03-19 19:00

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fabege meddelade på tisdagskvällen att Pär Nuder, som suttit i bolagets styrelse sedan 2010, väljer att avböja omval till styrelsen för kommande verksamhetsår. Nuder som nyligen hamnade i blåsväder efter olämpligt beteende under alpina Skid-VM i Åre har även valt att kliva av sina uppdrag som styrelseordförande i AMF och Tredje AP-fonden, enligt pressmeddelanden på tisdagen.

  –   Vi tackar Pär för hans insatser i Fabege och önskar honom lycka till med andra utmaningar, skriver Bo Forsén, ordförande för valberedningen i Fabege i en kommentar.

  Fabeges bolagsstämma går av stapeln 2 april och i samtal med Dagens industri säger Bo Forsén att man inte kommer att försöka hitta en ersättare till Nuder. Det vore oseriöst menar han.

  “Fabege har sex erfarna ledamöter i styrelsen,” säger han till Di.

  Pär Nuder sitter även som styrelseordförande i Hemsö, som ägs till 85 procent av Tredje AP-fonden, men i skrivande stund har inget besked kommit om huruvida han sitter kvar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived