+
Bild: Stadstudio
 • Säljer till Veidekke i Lund

  PUBLICERAD 2019-03-21 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-21 12:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  Öresundsporten säljer fastigheterna Måsen 22 och Måsen 23 till Veidekke Bostad. Affären består av byggrätter på totalt 10 400 kvadratmeter för bostäder i stadsdelen Väster, i Lund.

  Försäljningen är en del i projektet “Gröna Lund”, ett samarbetsprojekt mellan Lunds kommun, Veidekke och Öresundsporten.

  På fastigheterna uppförs totalt 100 lägenheter som ett led i förtätningsprojektet för staden. Detaljplanen antogs 2017 och byggstart planeras till våren 2020. Projektet beräknas vara färdigställt för inflyttning till 2025.

  – Öresundsportens strategi är att äga, förvalta och utveckla fastigheter i Öresundsregionen. Vi är stolta över att bidra till en positiv stadsutveckling i Lund. När projektet nu går in i nästa fas är det naturligt för oss att sälja fastigheterna till Veidekke Bostad som varit vår partner genom projektets gång, säger Ole Bang Pedersen, vd för Öresundsporten AB.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived