+
 • Oförändrade bostadspriser i februari

  PUBLICERAD 2019-03-07 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-03-07 12:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  Både bostadsrätts- och villapriserna stod stilla under februari, enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. På årsbasis har bostadsrättspriserna gått ned -1 procent.

  Även om utvecklingen den senaste månaden var oförändrad på riksplanet, steg priserna i Malmö; i Stor-Malmö med +1 procent, och i centrala Malmö med +2 procent.

  Samtidigt minskade priserna med -1 procent i Göteborg, medan övriga områden stod stilla.

  – Sett till senaste 12 månaderna har vi överlag ökande priser i Malmöområdet. I de två andra storstadsområdena är prisrörelserna relativt små där Stor-Stockholm rört sig mest med -2 procent, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

  Toppnivån för bostadsrättspriserna i riket var i augusti 2017 och har sedan dess sjunkit med -8 procent. För samma tidperiod är Stor-Stockholm ner -10 procent, Stor-Göteborg ner -8 procent och Stor-Malmö ner -5 procent.

  Villamarknaden uppvisar en lite annorlunda bild för samma tidsperiod. Där är rikssiffran -4 procent, Stockholm -10 procent, Göteborg -4 procent medan priserna i Malmöområdet istället har ökat med +1 procent.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived