+
Bild: Riksbanken
 • Logistri köper för över halv miljard

  PUBLICERAD 2019-03-18 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-03-18 14:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Logistri Fastighets förvärvar totalt tio lagerfastigheter om totalt 70 000 kvadratmeter i södra och mellersta Sverige för 584 miljoner kronor.

  Fastigheterna består till merparten av lokaler för lager- och lättindustri. Portföljen innehåller 19 hyresgäster, uthyrningsgraden är cirka 100 procent och den genomsnittliga återstående hyrestiden uppgår till 6,4 år.

  – Vi tar nu ett viktigt nästa steg i utvecklingen av en svensk plattform för lager- och lättindustri och adderar ytterligare tio fastigheter i regionerna Stockholm, Göteborg och Öresund. Fem av fastigheterna är belägna i Stockholms närförorter och erbjuder en hyrespotential om cirka 35 procent. Förvärvet är ett intressant komplement till våra långa avtal i regionstäderna. Med ett fördubblat fastighetsbestånd och en signifikant ökning av antalet hyresgäster följer också möjligheten till bättre finansieringsvillkor, säger bolagets vd Ulf Attebrant.

  Affären kommer att genomföras genom förvärv av samtliga aktier i de fastighetsägande bolagen från tre separata säljare.

  Tillträde beräknas till andra kvartalet 2019.

  Förvärven avses att finansieras genom nyemission om cirka 240 miljoner kronor, med stöd av bolagsstämmans bemyndigande, samt genom att emittera en SEK-denominerad senior säkerställd obligation om 350 miljoner kronor med förfallodatum maj 2021.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived