+
 • Låg försäljning av nyproduktion i Stockholm

  PUBLICERAD 2019-03-13 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-13 15:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Under årets första två månader har det sålts rekordfå nyproducerade bostadsrätter i Stockholms län på webbplatsen Hemnet. I övriga landet ser siffrorna bättre ut med ökande försäljning av nyproduktion i årstakt i februari, vilket sker för första gången sedan september 2017. Det skriver Dagens Industri på onsdagen.

  Det är Nyhetsbyrån Direkt som tagit del av statistiken från Hemnet.

  – Nyproduktionsmarknaden har gått isär. I Sverige ökar nu försäljningen i årstakt men i Stockholm är det fortsatt trögt. Där såldes 33 procent färre nyproducerade bostadsrätter i februari än i fjol och 67 procent färre än för två år sedan, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

  Under januari och februari såldes totalt 206 nyproducerade bostadsrätter i Stockholm via bostadssajten. Det är den svagaste försäljningen för perioden sedan 2014.

  – När vi tidigare undersökte attityden till nyproduktion visade det sig att många inte har något emot nyproduktion i sig, men att de inte vill köpa på grund av priset. Vi ser också att på marknader där prisnivån är lägre går det betydligt lättare att sälja nyproduktion, säger Staffan Tell.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived