+
Bostadsområdet Aspö Ekologi i Skövde finansieras med gröna lån från Kommuninvest. Bild: Kommuninvest.
 • Kommuninvest emitterar sin sjätte gröna obligation

  PUBLICERAD 2019-03-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2019-03-20 16:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kommuninvest har gett ut en ny grön obligation om 3,5 miljarder kronor, den sjätte hittills och den fjärde i svenska kronor.

  Löptiden på obligationen är fem år, med förfall i mars 2024. Sedan Kommuninvest lanserade sitt gröna upplånings- och utlåningsprogram i juni 2015 har 23,9 miljarder kronor emitterats i sex gröna obligationer. Hittills har fyra gröna obligationer emitterats i svenska kronor och två i US dollar. Orderboken vid tisdagens transaktion uppgick till över 6 miljarder kronor och ett 20-tal investerare från sex länder deltog.

  Kommuninvests prognos för upplåning under 2019 uppgår till 100-120 miljarder kronor.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived