+
Illustration: Lunds kommun.
 • Klartecken för kvarteret Gryningen

  PUBLICERAD 2019-03-22 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-22 13:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tornet Bostadsproduktion har tillsammans med Tengbom arkitektkontor vunnit markanvisningstävlingen för kvarteret Gryningen i Brunnshög, i Lund. Nu har det vinnande förslaget godkänts av den Tekniska nämnden i Lunds kommun.

  Förslaget omfattar en byggnad på sex våningar med ett 60-tal nya hyresrätter. Projektet har utvecklats med hela byggnadens livscykel i fokus. Fastigheten uppförs i trä med trästomme och får även organiskt avfall som omvandlas till energi. Dessutom kommer taket kläs med solceller.

  – Lundaborna får ett nytt hus med höga hållbarhetsambitioner och mycket nytänk. Särskilt uppskattades de starka åtagandena för det offentliga rummet, säger Eva Dalman, projektchef för Brunnshögsprojektet i Lunds kommun.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived