+
 • ICA Fastigheter förvärvar i Brunna

  PUBLICERAD 2019-03-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-12 13:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  ICA Fastigheter förvärvar fastigheten Tång 2:5 i Brunna, i Upplands-Bro. Fastigheten omfattar totalt 1 300 000 kvadratmeter och inhyser i nuläget Kungsängen Golfklubb.

  Bolaget äger sedan tidigare fastigheterna Viby 19:1, Örnäs 1:21 och Örnäs 1:22 i Brunna och utökar nu sin portfölj i området. Den nyförvärvade fastigheten ligger i anslutning till ICAs planerande automatiserade e-handelslager och kan därmed bli användbar för bolaget i framtiden.

  Den golfklubb som idag ligger på fastigheten kommer fortsätta bedriva sin verksamhet framöver. Golfklubbens ägare, Golfstar, har ett arrendeavtal för marken som löper på till år 2038, enligt Fastighetsvärlden.

  – Upplands Bro är en betydelsefull distributionshub i Stockholm. Genom förvärvet minskar vårt strategiska behov av den byggklara fastigheten Viby 19:1, säger Christian Fredrixon, chef Strategi och investeringar på ICA Fastigheter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Dags för omtvistade snabbtåg

  Business Arena, Infrastruktur Ostlänken är ett av de mest omdiskuterade projekten i modern tid, men efter att tidplanen reviderats ska de börja rulla först om 16 år, under 2035. Kommer man att nå den vitalisering av regionen man hoppas på? Projektet diskuterades under den första upplagan av Business Arena i Norrköping.

 • Cattis Carlén blir politisk sakkunnig åt Per Bolund

  Bostäder, Rekrytering Den 22 mars börjar Cattis Carlén som politisk sakkunnig hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund på Finansdepartementet. Hon kommer närmast från rollen som bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

 • Prime Living lånar till usla villkor

  Börs Den krisande studentbostadsbyggaren Prime Living meddelar att man kommit överens med ett konsortium bestående av direkta eller indirekta aktieägare om att låna 39,3 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Slättö emitterar obligation

  Fastighetsmarknad Slättö Fastpartner Spånga AB emitterar ett obligationslån om 400 miljoner kronor på den nordiska obligationsmarknaden.

 • ANNONS
 • Derninger: Oscar Properties en svart låda

  Börs Oscar Properties informationsgivning kring hur bolaget kommer klara sina skuldåtaganden framöver är bristfällig. Bolaget kan därför ha brutit mot marknadsmissbruksförordningen. Det skriver Hans Derninger, grundare av rådgivnings- och investeringsfirman Creopretium, i en analys.

 • Skanskas svaga lönsamhet håller i sig

  Börs Skanska räknar inte med att nå sitt lönsamhetsmål för byggrörelsen under 2019 och 2020. Först när en mängd olönsamma projekt i USA och Polen tröskats igenom kan målet att byggmarginalen ska överstiga 3,5 procent komma att uppnås. Det meddelade bolaget på torsdagens kapitalmarknadsdag.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived