+
 • ICA Fastigheter förvärvar i Brunna

  PUBLICERAD 2019-03-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-12 13:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  ICA Fastigheter förvärvar fastigheten Tång 2:5 i Brunna, i Upplands-Bro. Fastigheten omfattar totalt 1 300 000 kvadratmeter och inhyser i nuläget Kungsängen Golfklubb.

  Bolaget äger sedan tidigare fastigheterna Viby 19:1, Örnäs 1:21 och Örnäs 1:22 i Brunna och utökar nu sin portfölj i området. Den nyförvärvade fastigheten ligger i anslutning till ICAs planerande automatiserade e-handelslager och kan därmed bli användbar för bolaget i framtiden.

  Den golfklubb som idag ligger på fastigheten kommer fortsätta bedriva sin verksamhet framöver. Golfklubbens ägare, Golfstar, har ett arrendeavtal för marken som löper på till år 2038, enligt Fastighetsvärlden.

  – Upplands Bro är en betydelsefull distributionshub i Stockholm. Genom förvärvet minskar vårt strategiska behov av den byggklara fastigheten Viby 19:1, säger Christian Fredrixon, chef Strategi och investeringar på ICA Fastigheter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived