+
 • Heba säljer fyra fastigheter i Stockholm

  PUBLICERAD 2019-03-25 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-25 14:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  HEBA säljer totalt fyra fastigheter i Stor-Stockholm till tre olika köpare. Affären omfattar totalt 465 miljoner kronor.

  De överlåtna fastigheterna är Datumblocket 1 i Vällingby, Sticksågen 1 och Skrubbhyveln 5 i Gubbängen och Korsö 3 i Farsta.

  Köpare av Datumblocket 1 är Brovalvet Förvaltnings AB. Fastigheten omfattar 102 lägenheter på totalt 5528 kvadratmeter och lokaler med en gemensam yta på 876 kvadratmeter. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde på 180 miljoner kronor.

  Fastigheterna Sticksågen 1 och Skrubbhyveln 5 säljs till Celon AB. Byggnaderna på fastigheterna består av totalt 73 lägenheter. Fastigheterna omfattar 4146 kvadratmeter uthyrningsbar yta samt lokaler om 248 kvadratmeter. Köpesumman uppgår till 130 miljoner kronor.

  Köpare av Korsö 3 är Primula Byggnads AB. Fastigheten omfattar totalt 5509 kvadratmeter uthyrningsbar area och lokaler på 62 kvadratmeter. Byggnaderna består av 74 lägenheter. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 155 miljoner kronor.

  Tillträden är planerade att ske under juni 2019.

  – Genom försäljningarna får vi möjligheter till att ytterligare öka vår nyproduktion av bostäder och äldreboenden och samtidigt förbättra bolagets intjäningsförmåga, säger Patrik Emanuelsson vd på HEBA Fastighets AB.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived