+
Visionsbild: Riksbyggen.
 • Grönt ljus för Masthuggskajen

  PUBLICERAD 2019-03-07 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-03-07 14:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Detaljplanen för ett av Göteborgs största projekt just nu, Masthuggskajen, har vunnit laga kraft. Det innebär att 1 300 nya bostäder och upp till 6 000 nya arbetsplatser kan byggas.

  Masthuggskajen ingår i detaljplanen för Järnvågsgatan – den första stora detaljplanen i stadsutvecklingsprojektet Älvstaden.

  Sedan tidigare har fem byggaktörer undertecknat ett mark- och exploateringsavtal med Göteborgs stad för området; Elof Hansson Fastigheter, som kommer att bygga Global Business Gate. Stena Fastigheter utvecklar främst bostäder och Balder kommer att fokusera på det nya hotellet Hotell Draken tillsammans med Folkets Hus. Dessutom ska NCC bygga arbetsplatser, och Riksbyggen flera av bostadsprojekten.

  Bland planerna finns en ny halvö som byggs ut i vattnet. Här kommer också Ostindiefararen Götheborg att ha sin permanenta placering intill ett visitor center.

  Först ut kommer kvarteret vid Värmlandsgatan, närmast Danmarksterminalen, där 6 500 kvadratmeter nya kontorsytor kommer att skapas.

  – Masthuggskajen har varit Stenas hem i över 50 år och här har vi vårt hjärta. Det känns fantastiskt att vi nu kan börja bygga bostäder, lokaler och plats för kreativitet, och skapa en plats för alla, säger Agneta Kores, vd på Stena Fastigheter Göteborg.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived