+
 • Coeli och Allba investerar i nystartade Gladsheim

  PUBLICERAD 2019-03-14 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-14 14:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kapitalförvaltaren Coeli och Allba Holding kommer investera 225 miljoner kronor i Gladsheim Fastigheter, ett nystartat fastighetsbolag med fokus på hyresbostäder. Det första förvärvet kommer ske under våren 2019.

  Fastighetsbolaget grundades under 2018 av Amastens tidigare vd David Dahlgren och Fredrik Gynnerstedt. Duon axlar rollerna som vd respektive CFO i det nya bolaget.

  Gladsheim kommer förvalta och förädla hyresbostäder i mellanstora svenska orter i tillväxtregioner. Ambitionen är att notera bolaget inom en femårsperiod.

  – Allt fler av de större bostadsbolagen koncentrerar sina portföljer till storstadsregionerna vilket skapar en möjlighet för oss att fokusera på de mellanstora orterna och långsiktigt bli den ledande bostadsaktören i ett segment med starka kassaflöden och goda förädlingsmöjligheter, säger David Dahlgren, vd på Gladsheim.

  Coeli och Allba har tecknat investeringsförbindelser om inledningsvis 225 miljoner kronor, som planeras att investeras över två års tid. Både Coeli och Allba kommer att ta en aktiv ägarroll genom styrelsearbete.

  – Genom Gladsheim utökar vi vårt befintliga fastighetserbjudande till våra kunder och skapar ännu fler möjligheter till trygg och attraktiv avkastning i onoterad miljö, säger Mikael Larsson, vd på Coeli.

  – Vi har som ambition att utöka andelen fastigheter i vår portfölj och med Gladsheim får vi en exponering mot ett fastighetssegment som erbjuder såväl trygghet som utdelning och god värdetillväxt, säger Magnus Hagerborn, vd på Allba Holding.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived