+
 • Coeli och Allba investerar i nystartade Gladsheim

  PUBLICERAD 2019-03-14 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-14 14:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kapitalförvaltaren Coeli och Allba Holding kommer investera 225 miljoner kronor i Gladsheim Fastigheter, ett nystartat fastighetsbolag med fokus på hyresbostäder. Det första förvärvet kommer ske under våren 2019.

  Fastighetsbolaget grundades under 2018 av Amastens tidigare vd David Dahlgren och Fredrik Gynnerstedt. Duon axlar rollerna som vd respektive CFO i det nya bolaget.

  Gladsheim kommer förvalta och förädla hyresbostäder i mellanstora svenska orter i tillväxtregioner. Ambitionen är att notera bolaget inom en femårsperiod.

  – Allt fler av de större bostadsbolagen koncentrerar sina portföljer till storstadsregionerna vilket skapar en möjlighet för oss att fokusera på de mellanstora orterna och långsiktigt bli den ledande bostadsaktören i ett segment med starka kassaflöden och goda förädlingsmöjligheter, säger David Dahlgren, vd på Gladsheim.

  Coeli och Allba har tecknat investeringsförbindelser om inledningsvis 225 miljoner kronor, som planeras att investeras över två års tid. Både Coeli och Allba kommer att ta en aktiv ägarroll genom styrelsearbete.

  – Genom Gladsheim utökar vi vårt befintliga fastighetserbjudande till våra kunder och skapar ännu fler möjligheter till trygg och attraktiv avkastning i onoterad miljö, säger Mikael Larsson, vd på Coeli.

  – Vi har som ambition att utöka andelen fastigheter i vår portfölj och med Gladsheim får vi en exponering mot ett fastighetssegment som erbjuder såväl trygghet som utdelning och god värdetillväxt, säger Magnus Hagerborn, vd på Allba Holding.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived