+
Illustration: Tengbom Arkitekter
 • Bygger om Stagnellska hemmet i Karlstad

  PUBLICERAD 2019-03-18 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-18 14:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  NCC kommer bygga om och renovera Stagnellska hemmet i Karlstad. Uppdraget sker i en samverkansentreprenad med Karlstad kommun. Ordervärdet uppgår till 120 miljoner kronor.

  Efter färdigställande kommer byggnaden att inhysa flera olika kommunala verksamheter så som förskola och trygghetsboende.

  – Efter färdigt projekt kommer det att bli 7 kommunala förskoleavdelningar med 140 barn och en avdelning kooperativ allergiförskola med 20 barn. 36 trygghetsboende, 6 LSS-boende, 15 stödboendelägenheter. Vi kommer också att bygga möteslokaler, nytt produktionskök och ett aktivitetscenter med skapande verksamhet, säger Jonas Haglund på teknik och fastighetsförvaltningen Karlstad kommun.

  – Vi jobbar nära kund i samverkan för bästa lösningar. En avgörande faktor för att skapa minimala störningar i befintlig verksamhet är tydlig kommunikation med pågående verksamheter som trygghetsboende och förskola. Där måste alla vara delaktiga i processen och veta vad som händer, säger Emilia Carlman, affärschef NCC Building Sweden.

  Renoveringen startar omgående. Ombyggnationen planeras vara färdigställd till slutet av 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived