+
 • Brinova köper i Kristianstad

  PUBLICERAD 2019-03-27 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-27 16:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  Brinova Fastigheter förvärvar två projektfastigheter i Kristianstad, Bajonetten 3 och 6. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 49,8 miljoner kronor, med en möjlig tilläggsköpeskilling baserad på ett ytterligare fastighetsvärde på 18,2 miljoner kronor.

  Förvärven inkluderar byggrätter för bostäder om cirka 26 000 kvadratmeter, i enlighet med den detaljplan som vann laga kraft under hösten 2018. Brinova har även tecknat en avsiktsförklaring med Kristianstads kommun med ambitionen att i befintlig byggnad uppföra en förskola på 1800 kvadratmeter. Detta avtal utlöser tilläggsköpeskillingen på 18,2 miljoner kronor. I fastigheten finns i nuläget en befintlig livsmedelsbutik, som drivs av Willys, och ett parkeringsgarage med 195 platser. Butiken omfattar 1900 kvadratmeter.

  – En affär som ger oss möjligheten att ytterligare förstärka vår position i Kristianstad, med möjlighet att på ett attraktivt läge kunna producera ca 200 hyresrätter och öka vår andel inom samhällsfastigheter, säger Per Johansson, vd på Brinova Fastigheter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived