+
 • Brinova köper i Kristianstad

  PUBLICERAD 2019-03-27 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-27 16:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  Brinova Fastigheter förvärvar två projektfastigheter i Kristianstad, Bajonetten 3 och 6. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 49,8 miljoner kronor, med en möjlig tilläggsköpeskilling baserad på ett ytterligare fastighetsvärde på 18,2 miljoner kronor.

  Förvärven inkluderar byggrätter för bostäder om cirka 26 000 kvadratmeter, i enlighet med den detaljplan som vann laga kraft under hösten 2018. Brinova har även tecknat en avsiktsförklaring med Kristianstads kommun med ambitionen att i befintlig byggnad uppföra en förskola på 1800 kvadratmeter. Detta avtal utlöser tilläggsköpeskillingen på 18,2 miljoner kronor. I fastigheten finns i nuläget en befintlig livsmedelsbutik, som drivs av Willys, och ett parkeringsgarage med 195 platser. Butiken omfattar 1900 kvadratmeter.

  – En affär som ger oss möjligheten att ytterligare förstärka vår position i Kristianstad, med möjlighet att på ett attraktivt läge kunna producera ca 200 hyresrätter och öka vår andel inom samhällsfastigheter, säger Per Johansson, vd på Brinova Fastigheter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Låna av varandra är något som måste hända”

  Business Arena Göteborg, Ekonomi Det finns många osäkerhetsfaktorer att hålla öga på under 2019, handel, geopolitik, EU:s framtid, nya teknologier och nya affärsmodeller som växer fram. Tim Moonen, Managing Director, The Business of Cities, gästade Business Arena Göteborg för att tala om de nordiska städernas plats i det nya landskapet.

 • Tobinentreprenör går i konkurs

  Börs Q-Gruppen Bygg AB, som är totalentreprenör till två av Tobin Properties bostadsprojekt, har försatts i konkurs.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

 • ANNONS
 • SSM vinner mot par i Tingsrätten

  Börs Stockholms Tingsrätt har på tisdagen dömt till SSM:s fördel i en tvist mellan bolagets bostadsrättsförening West Side Solna och ett par som tecknat ett förhandsavtal om bostadsköp.

 • ANNONS
 • Engagemanget som lyfter staden

  Business Arena Göteborg, Samhälle Även i landet lagom sker inte saker av sig självt och de epitet som kopplats till Sverige har hamnat under lupp. Men det går att vända en negativ trend. Hamid Zafar gästade Business Arena Göteborg för att berätta om sitt engagemang och arbete med Sjumilaskolan i Göteborg.

 • SBB miljardköper av Hemsö

  Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar totalt 14 fastigheter av Hemsö för runt 1,2 miljarder kronor. Fastigheterna är belägna i Stockholm och Västra Götaland. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived