+
Åsa Bergman. Foto: Sweco.
 • Åsa Bergman är årets mäktigaste kvinna

  PUBLICERAD 2019-03-08 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-03-08 09:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Swecos vd och koncernchef Åsa Bergman har utsetts till årets mäktigaste kvinna, på Veckans Affärers lista över näringslivets 125 mäktigaste kvinnor.

  Juryns motivering lyder:

  ”Hon styr över 15 000 medarbetare i 70 länder i Europas ledande företag i branschen. Med fokus på urbanisering, digitalisering, globalisering och ökad miljömedvetenhet är det hon som leder arbetet med att skapa framtidens samhälle”.

  – Jag känner mig stolt och hedrad över utmärkelsen. Jag ser det också som en utmärkelse för Sweco och för det vi står för som företag. Att vi är ett modernt och jämställt företag och det faktum att vi är med och planerar framtidens hållbara städer och samhällen i hela Europa” säger Åsa Bergman.

  Utöver Näringslivets mäktigaste kvinna utses även mäktigaste styrelseproffsen, börs-vd:arna, entreprenörerna, direktörerna, investerarna, samhällsförändrarna och techprofilerna.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Mårten Rönström 2019-03-08

   “Stolt och hedrad”, känns inte som en särskild sund reaktion på en tvivelaktig utmärkelse av det här slaget…

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived